ClubPenguinTR.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ClubPenguinTR.com

Latest imagesAnasayfaAnasayfaGaleriAramaKayıt OlGiriş yap

Şebnem Ferah Hayran Klübü

+4
Sofra Bezi
RoKa
karakartal.`
Löly
8 posters
YazarMesaj
Löly
Aktif Penguen s2
Aktif Penguen s2
Löly

Kadın Mesaj Sayısı : 123
Oyundaki Nicki : Toronco
Mesajı : Hergün güneş doğar, yeter ki açık olsun perdeler...

Şebnem Ferah Hayran Klübü Empty
MesajKonu: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimePaz Mart 09 2008, 13:23

Türkçe olmasını istemem nedeniyle başlığı bu şekilde yaptım, umarım sorun olmaz.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

12 Nisan 1972 yılında Yalova’da dünyayla tanıştı Şebnem Ferah. İlkokulu Yalova’da , Ortaokulu Bursa kolejinde, Liseyi ise Namık Kemal Sözeri Lisesinde yatılı olarak okudu.

İlkokul yıllarında enstrüman ve solfej dersleri alan Şebnem Ferah’ın okul orkestralarında da yer almasıyla müzik serüveni başladı. Lise yıllarında Pegasus isimli bir grupla çalıştı. Pegasus’ta şarkılar söylerken bir yandan da bayanlardan oluşan bir rock grubu oluşturmayı düşünüyordu. Bu düşüncesi 1988 yılında Türkiye’nin ilk bayan rock grubu olan Volvox’u kurmasıyla gerçeğe dönüştü. Bu grup Ebru Bank, Buket Doran, Gül Ağırca,Şebnem Ferah ve gruba sonradan katılan Özlem Tekin’den oluşuyordu.

Şebnem Ferah, Volvox grubu için ODTÜ "ekonomi" bölümünü yarıda bırakıp İstanbul'a geldi. Daha sonra İstanbul'da İstanbul Üniversitesi "İngiliz Dili Ve Edebiyatı" bölümünü bitirdi.

1992-1994 yılları arasında ,Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konserler veren ve İstanbul rock barlarında sahne alan Volvox 1994 yılında ayrılma kararı aldı.

Volvox’un dağılması Şebnem Ferah için yeni bir başlangıç oldu. Artık bireysel çalışmalar yapıyordu ve bu çalışmaların ilk meyvesi 1996 yılında “Kadın” isimli albümle meydana geldi. Bu albümün hazırlanması yaklaşık 2 yıl sürdü. Demir Demirkan, Tarkan Gözübüyük ve İskender Paydaş ’tan oluşan müzik kadrosuyla çıkardığı albümümdeki şarkıların 4 tanesinde Sezen Aksu desteği gördü. Diğer şakılar ise Şebnem Ferah’ a ait.
Albümden çıkan ilk klip ‘Vazgeçtim Dünyadan’ oldu. Bu çıkış parçasıyla Türkiye’de bir rock albümünün ulaşamadığı, alışılmamış bir satış grafiği izledi.

Daha sonra bu albümden "Yağmurlar", “Bu Aşk Fazla Sana" ve "Fırtına" adlı parçalara klip geldi. İlk konserini 4 nisan 1997 tarihinde İzmir'de "Ege Üniversite'sinde 6000 kişiye verdi.

Bu başarılı albümden sonra yeni bir albüm için kolları sıvayan Şebnem Ferah 1999 yılında kadar bir albüm çıkarmadı fakat bu arada da boş durmadı tabi. Sezen Aksu, Haluk Levent Kargo,Müzeyyen Senar ve Azerbaycan Kültür Bakanı Polat Bülbüloğlu’ na vokalistlik yaptı.

Bu dönemler Şebnem Ferah için acılı geçti.1998 yılında ablası Aycan Ferah`ı yitirdi.Bu sancılı dönemin ardından tarihler 1 Temmuz 1999’u gösterdiğinde çıkardığı “Artık Kısa Cümleler Kuruyorum” isimli albümü müzik marketlerde ön sıralarda yer almayı başardı.Bu albümden 24 haziran 1999 perşembe gününde "Bugün" 30 haziran 1999 çarşamba gününde "Artık Kısa Cümleler Kuruyorum" adlı parçalara klip geldi.

17 Ağustos 1999 tarihinde depremde babası Ali Ferah'ı yitiren Şebnem kendini bırakmayıp müziğe daha çok sarıldı.

3 Ekim 2001 tarihine gelindiğinde ise hayranlarının karşısına "perdeler" albümüyle çıktı. Apocalyptica ile yaptığı, bir diğer perdeler versiyonuyla, ilk defa uluslararası bir şeyler yapmak istediğini hissettirdi hayranlarına. İlk olarak "perdeler" ve ardından "sigara" ya çektiği kliplerle dinleyici kitlesini iyice genişletti.

15 Mayıs 2003’te ise 4. albümü Kelimeler Yetse’yi yayınladı. "Kelimeler Yetse" albümünün ilk klibi "ben şarkımı söylerken" oldu. Ardından "gözlerimin etrafındaki çigiler" 2.Klip şarkısı oldu.Son olarak ise "mayın tarlası" ile sevenleriyle buluştu.

5 Temmuz 2005 tarihinde ise ismini Karin Karakaşlı'nın kitabından esinlendiği "Can Kırıkları" adlı albümünü çıkardı. Bu albümden ilk klip "Can Kırıkları" adlı parçaya geldi.

Geri vokal olarak çalıştığı sanatçılar:
Sezen Aksu
Sertab Erener
Levent Yüksel (Ben Senin Bildiğin Erkeklerden Değilim)
Nilüfer (Değişir Dünya)
Demir Demirkan
Tüzmen (Son Rüya, Yolculuk Rüzgara)
Yaşar Gaga
Ajda Pekkan
Özlem Tekin (Gel Bu Yaz, Aşk Herşeyi Affeder Mi?)
Tarkan (Bekle, Gül Döktüm Yollarına, Eyvah, Durum Beter)
Çelik (Yaman Sevda)
Teoman
Haluk Levent (Zeytinden Aşımsın, Anlasana)
Cenk Eroğlu (İnançsız Yar, Yalnız Nehir, Ben Hep Yenildim, Aynalar)

Düet yaptığı sanatçılar:
Müzeyyen Senar (Sarı Kurdelem Sarı)
Müzeyyen Senar (Vardar Ovası)
Polad Bülbüloğlu (Gel Ey Seher)
Kargo (Kalamış Parkı)
Teoman (İki Yabancı)
Teoman (En Güzel Hikayem)
Pek çok şarkıcının birlikte söylediği (İnsanca Yaşamak)

Albümdışı söylediği şarkılar:
Değirmenler (Bülent Ortaçgil)
O dünyada ("Küçük Deniz Kızı" çizgi filmi soundtrack)
Gönülçelen (Teoman)
Ay Işığında Saklıdır (Toprak Sergen ve Aydan Şener'in rol aldığı dizifilm)

Ayrıca:
Akbank jingle
Tat Ketçap reklamında "Nefessiz Kaldım" adlı şarkısı kullanıldı
Kenan Doğulu ile Pepsi reklamlarında rol oynadı
2003 yılında Fanta reklamında rol aldı

*********** 'dan alıntıdır.
[b]Herhangi reklam amaçlı link yasaktır.
By QuantuM

Grup Elemanları

BUKET DORAN

Boğaziçi Üniversitesi'nde okurken bass çalmaya merak sarmıştır ve "ain't non blondes" adlı gruplarıyla okul festivallerinde çalmıştır, ayrıca "dip not" olarak bu grubun solisti de Şebnem Ferah'ın eski vokalisti Kutsalmış..

Buket "Volvox" grubunun son basçısı aynı zamanda.. Ebru Bank gruptan ayrılınca yerine Buket'le çalmaya başlamışlar.. Volvox zamanından beri Şebnem Ferah ile birlikte çalmakta sahnede..

Aynı zamanda Şebnem'in menajerliğini yapmaktadır...

METİN TÜRKCAN

1971 Karabük'te doğdu. İlk ve orta okulu Karabük'te, orta 3. sınıfı Kadıköy Anadolu'da okudu. İstanbul Üniversitesi Dericilik 2. sınıftan ayrıldı. 86'da "Metafor" grubunu kurdu. Bu gruptan sonra "Disgrace" diye bir grupta yer almıştır ve bu grupla birlikte "Discrazy" isimli bir albüm çıkartmışlardır.. Çok iyi bir rock gitaristidir..

"Pentagram"'ın "Trail Blazer" albümünde çalmıştır ve "Unspoken"'da uzun bi aradan sonra tekrar çalmıştır.. Geçtiğimiz yıl Alt Kemancı'da Pentagram'la birlikte uzun bir dönem sahne almışlardır ve ayrıca çeşitli yerlerde konserler vermişlerdir.. "Cherokee" adlı grupta da kısa süreli bi çalışma yapmıştır.

Özlem Tekin'in "herkes şanslı doğmuyor" adlı şarkısınının muhteşem düzenlemesi de Metin Türkcan'a aittir..

1997'den beri Şebnem Ferah'a sahnede eşlik etmektedir..

OZAN TÜGEN

1976 Antalya doğumlu. Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü kompozisyon dalından mezun. Sertab Erener, Sezen Aksu, Emre Altuğ, Burak Kut, Serdar Şensezgin, Nazan Öncel gibi şarkıcıların canlı performansları ve albüm kayıtlarında klavyeci olarak çalıştı.

Radyo/TV için jingle prodüksiyonlarında aranjörlük yaptı. Şebnem Ferah'ın 2001 tarihli "Perdeler" ve 2003 tarihli "Kelimeler Yetse" albümlerinde aranjörlük görevini üstlendi.

1997 senesinden bugüne Şebnem Ferah'a tüm sahne performanslarında klavyeci olarak eşlik ediyor..

AYKAN İLKAN

04/02/1973 İzmir Karşıyaka doğumlu. Müziğe 1986 yılında başladı. 1988 yılında "Sawdust" "adlı power-metal grubunu kurdular (Murat İlkan, Burak Deran, Berk Evren). 1992 yılına kadar çeşitli festivallerde ve konserlerde çaldılar.

1992 yılında "Kargo" grubunun kuruluşunda yer aldı. Bu grubun ilk albümü olan "Sil Baştan"ı F.T stüdyolarında kaydedip devamında bir çok konser verdiler. Aynı senenin sonlarına doğru Amerikalı blues ve caz müzisyeni Lary O'Neal ile çalışmaya başladı. 1995 yılında "Cherokee" adlı bar grubunu Murat İlkan, Berk Evren ve Metin Türkcan ile beraber kurdular.

Birçok bar ve organizasyonlarda çaldılar. Bu arada Aykan İlkan "Mr. No" adlı bar grubuna dahil oldu. Bu grup 1995 yılındaki bir yarışmada en iyi grup seçildi. 1997 yılının Nisan ayında Şebnem Ferah ile çalışmaya başladı. 2001 "Perdeler", 2003 "Kelimeler Yetse", 2005 "Can Kırıkları" albümlerinde tüm parçaların kayıtlarında, bazı parçaların düzenlemelerinde yer almıştır.

Halen Şebnem Ferah ile çalışmaya devam etmektedir.

CEREN TÜGEN

1980 Antalya doğumlu olan Ceren Tügen; ilkokul, ortaokul ve liseyi Antalya'da bitirdikten sonra İstanbul'a gelerek, halen okuduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü kazandı.

Müzikle ilişkisi, daha 8 yaşındayken katıldığı "Antalya Belediyesi Çocuk Korosu"yla başladı. "Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Sanat Müziği Bölümü"nü üniversite nedeniyle terk ederek, koro çalışmalarına İstanbul'da devam etti. 2001 yılından bu yana; "Kadıköy Belediyesi Çoksesli Korosu" ve "Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Caz Korosu" haricinde, "Ruhi Su Dostlar Korosu", "European Voices", "Vokal Armoni İstanbul" ve "Pera Oda Korosu"nda koro çalışmalarına halen devam etmektedir.

2002 yılında girdiği "İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikal Bölümü"nü, fanta turnesi nedeniyle terk etmek durumda kalan Ceren, 2003 yılından bu yana Şebnem Ferah'ın vokalistliğini yapmaktadır.

Alıntıdır.

Albümler

Kadın (1996)

Artık Kısa Cümleler Kuruyorum (1999)

Perdeler (2001)

Kelimeler Yetse (2003)

Can Kırıkları (2005)

10 Mart 2007 İstanbul Konseri (2007) (DVD)

Üyelerimiz
Löly
QuantuM
ArtiZ
kutay mcgrady

Kurucu - Yönetici - Editör - Tasarımcı

Görevler
Kurucu: Adı üstünde klübün kurucusudur. Kurucu olması fazla bir şeyi değşitirmez, sadece belirtilir. Yöneticilerin üstlendiği görevi bildiğiniz gibi o da üstlenmektedir.
Yönetici: Klübün asayişi onlardan sorumludur. Ayrıca paylaşımları da beklenmektedir tabii.
Editör: Klübü renkli yapabildiğiniz kadar yapın. En çok paylaşım ve katkı bu rütbeden beklenir. Dediğim gibi katkılarıyla klübü renklendirebildikleri kadar renklendirirler.. (Bu paylaşımları herkes yapabilir ancak editörlerden daha fazla katkı beklenir.)
Tasarımcı: Herkes klüp için imza vs. tasarlayıp bunları bizlerle paylaşabilir. Ancak bu rütbedeki kişiler "Ben sürekli olarak klüp için tasarım yaparım" diyen kişilerdir. İstediğimiz zaman onlardan bir şeyler bekleyebiliriz. İstedikleri zaman da kendileri yapabilirler. Bu rütbede bulundukları sürece klüp hakkındaki tasarımlarda sürekli hizmet görevi üstlenirler. (Talep geldikçe kişi sayısı belli bir sayıya kadar çoğaltılabilir.)

**Özel görevler verdiğimize bakmayın herkes eşit haktadır.
*İstediğiniz taktirde rütbenizden ayrılabilirsiniz.

En son Löly tarafından C.tesi Mart 22 2008, 13:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
karakartal.`
Yasaklı
Yasaklı
karakartal.`

Erkek Mesaj Sayısı : 3532
Oyundaki Nicki : Meteetr, Djcoolboy
Takıldığı Mekan : Disco
Mesajı : Yarismaci arkadaslarima basarilar diliyorum xD

MesajKonu: Geri: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimePaz Mart 09 2008, 14:29

Şebnem Ferah'cıyım. çok iyi tanırım. İyi bir rütbe ve yer istiyorum club'de uygun görürsen..
http://www.clubpenguin-tr.com
RoKa
Ninja
Ninja
RoKa

Erkek Mesaj Sayısı : 7762
Oyundaki Nicki : Pingumemo
Takıldığı Mekan : Alaska-Town
Mesajı : Ne Kadar Ekmek,O Kadar Roka!

MesajKonu: Geri: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimePaz Mart 09 2008, 16:28

Benim yaptığım imzâ:
Ve kodu:
Kod:
[img]http://img144.imageshack.us/img144/8201/bctxx4.png[/img]
http://www.bestcp.pforum.biz
Löly
Aktif Penguen s2
Aktif Penguen s2
Löly

MesajKonu: Geri: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimeCuma Mart 21 2008, 17:23

Arkadaşlar ilginç ve komiktir ki bu başlığa bakmayı tamamen unutmuşum. Gerçi çok fazla rehabet gösterilmemiş fakat sorun yok. Sizleri beklettiğim için ne kadar özür dilesem azdır. Rütbeler konusunda yakın bir zamanda bir şeyler yapacağım. İmza için de çok teşekkür ederiz ArtiZ =) Şimdilik sadece üye olarak yazıyorum sizleri. Mesaj yazın ki ard arda mesaj yazmış olmayayım o yakın zamanda ;D
Sofra Bezi
Dahi Penguen s1
Dahi Penguen s1

Erkek Mesaj Sayısı : 971
Oyundaki Nicki : fdsafsdf
Takıldığı Mekan : night club , stage (summit'te)

MesajKonu: Geri: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimeCuma Mart 21 2008, 17:43

beni de üye yaparmısın
http://www.cpforever.turkproforum.com
Löly
Aktif Penguen s2
Aktif Penguen s2
Löly

MesajKonu: Geri: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimeC.tesi Mart 22 2008, 13:58

Evet arkadaşlar rütbeler konusunda bir şeyler yaptım. Şimdilik az üyemiz olduğu için rütbeler de az ve sınırlı fakat üyelerimiz çoğaldıkça ki umarım çoğalır o zaman klübün daha çok rütbe sahibi kişilere ihtiyacı olacağından rütbeler artacak ve çeşitlenecektir. Sizlerden rütbeler ve klüp konusunda çeşitli fikirler, öneriler almak isterim. Rütbeler konusundaki açıklamayı ilk mesajda yaptım. =)
Paylaşımlarınızı, katkılarınızı, rütbe isteklerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Hepinize güzel, Şebnem Ferah'lı günler... x)
Not: İmzanın boyutu uygun olmadığından kullanamayız ne yazık ki ArtiZ [ : ( x ]
gsmgl
Yeni Penguen s2
Yeni Penguen s2
gsmgl

Kadın Mesaj Sayısı : 27
Oyundaki Nicki : gsmgl
Takıldığı Mekan : coffe shop, night club,pizza parlor
Mesajı : mütevazı olun lütfen ben mükemmelliğii buna borçluyum!

MesajKonu: Geri: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimeC.tesi Tem. 12 2008, 16:31

bende üye olmak istiyorum şebnem ferahı çoo..ok sewerim.
yandbxx
Aktif Penguen s2
Aktif Penguen s2
yandbxx

Kadın Mesaj Sayısı : 112
Oyundaki Nicki : Edushcuk
Takıldığı Mekan : Summit, Pizza Parlor
Mesajı : Cp'siz Asla

MesajKonu: Geri: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimeÇarş. Tem. 23 2008, 12:03

Şebo'dan çok hoşlanıyorum lütfen beni de en yükseklerden biri yap!! pls... !ROCK!
http://www.clubpenguintr.ile.biz/
SHaDoW
Özel Penguen
Özel Penguen
SHaDoW

Erkek Mesaj Sayısı : 3594
Oyundaki Nicki : Puffler4 ve Star Life
Takıldığı Mekan : Town
Mesajı : mutluluk budur

MesajKonu: Geri: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimeÇarş. Tem. 23 2008, 17:36

benide ekle bende Şebnem Ferahı çok seviyorum rütbe yüksek olsun
Hande
Özel Penguen
Özel Penguen
Hande

Kadın Mesaj Sayısı : 3118
Mesajı : Woo <3 Janet

MesajKonu: Geri: Şebnem Ferah Hayran Klübü   Şebnem Ferah Hayran Klübü Icon_minitimePerş. Tem. 24 2008, 09:24

Ekle

Şebnem Ferah Hayran Klübü
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ArtiZ Hayran Klübü-20 Üye
» Yüzme Klübü
» Emma WATSON Fun Klübü
» Dark Man(Karanlıkların Fun Klübü)(15 Üye)
» Club Penguin-TR Müzik Klübü